Oberlo Nederland | Hoe werkt het en wat heb je ervoor nodig


Wat is Oberlo?
Oberlo is in feite een plugin voor Shopify dat opzich zelf weer een CMS-systeem is. Dat houdt in dat je Oberlo kunt toevoegen aan jouw webshop die je hebt gemaakt in Shopfy. Het is dus een plugin die verschillende functionaliteiten heeft.

Het doel van de plugin is dat je zo snel mogelijk kunt starten met het verkopen van producten in jouw webshop. Daarbij kun je Oberlo ook de producten laten verzenden naar jouw klanten. Je hebt dus geen voorraad nodig en je kunt gelijk aan de slag.

De functies van Oberlo
Zoals ik al zei is de voornaamste functie van Oberlo dat jij producten kunt gaan verkopen op jouw webshop. Oberlo maakt het mogelijk om in contact te komen met duizenden leveranciers en fabrikanten. Dit maakt het dropshipping veel makkelijker dan dat het normaal is. Het enige wat je hoeft te doen is zoeken in de catalogus van Oberlo en een product te selecteren.

Importeren van Producten
Als je bijvoorbeeld een luchtbevochtiger wilt verkopen dan kun je daar eerst opzoek in catalogus bij Oberlo. Vervolgens selecteer je het model dat je wilt verkopen en klik je op “Add to Importlist”. Daarna ga je naar je importlist en kun je alle details van het product aanpassen. Zie onderstaand screenshot van hoe dat eruitziet.

Oberlo Nederland - Product importeren

Bij het kopje product pas je de titel aan en kun je het product toevoegen aan een collectie en een tag meegeven. Dit zijn de collecties die van tevoren hebt aangemaakt in jouw Shopify Store. Bij description kun je de bijschrijving van het product aanpassen. Ons advies is om dit ALTIJD te doen. De standaard teksten die worden ingeladen zijn altijd heel erg puntsgewijs en niet overtuigend genoeg. We raden je daarom aan om zelf een korte beschrijving over het product toe te voegen. Schrijf voornamelijk over waarom het product een toegevoegde waarde heeft voor de klant. En elk probleem het product oplost.

Bij varianten kun je de verschillende varianten van het product selecteren. Sommige producten hebben verschillende formaten of verschillende kleuren. Aan jou de keuze welke je mee wilt importeren en welke niet. Ons advies is om het overzichtelijk te houden en niet te veel varianten toe te voegen. Hoe minder keuze hoe beter.

Je kunt hier ook de prijs van het product aanpassen. Deze kun je uiteraard zelf bepalen. Uiteindelijk komt dit neer op gevoel en testen.

Als laatste kun je hier het gewicht aanpassen. Dit wordt voornamelijk gebruikt om bepaalde verzendkosten mee te geven aan het product. Dit kun je in jouw Shopify Store instellen. Als je bijvoorbeeld gratis verzendkosten wilt op bepaalde producten dan geef je dat bijvoorbeeld aan met een gewicht van nul. Als je wel wilt dat iemand verzendkosten betaald dan kun je bijvoorbeeld een gewicht van een kg mee geven aan het product.

Verwerken van bestellingen
Oberlo maakt het ook heel makkelijk om jouw bestellingen te verwerken. Als je een bestelling krijgt in jouw Shopify store hoef je alleen maar naar Oberlo te gaan en te klikken op “manage orders”. Je ziet daar de lijst van producten die klanten hebben besteld. Je kunt deze met een klik op de knop bestellen en betalen. Oberlo zoekt dan op Aliexpress de producten die jij hebt geïmporteerd en bestelt ze automatisch. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is bestalen. Zie hieronder een screenshot van een voorbeeld bestelling.

Oberlo Nederland - Bestellingen verwerken

Wat kost Oberlo?
Oberlo heeft drie verschillende abonnementen:

Het Starter pakket is gratis maar heeft een limiet van 500 producten. Met het starters pakket kun je ook niet al je bestellingen in een keer plaatsen. Deze moet je een voor een verwerken. Ook krijg je geen tracking van je orders.

Het Basic pakket kost 29,90 dollar per maand en heeft een limiet van 10.000 producten. Met dit pakket is het wel mogelijk om al je orders in een keer te verwerken. Je krijgt hier ook tracking van je bestellingen bij. Het is ook mogelijk om je affiliate ID toe te voegen van aliexpress. Hierdoor krijg je gemiddeld 10% terug op de kosten van je bestellingen.

Het Pro pakket kost 79,90 dollar per maand en heeft een limiet van 30.000 producten. Met dit pakket is het mogelijk om al je bestellingen in een keer te verwerken. Je krijgt hier ook tracking van je bestellingen bij. Het is ook mogelijk om je affiliate ID toe te voegen van aliexpress. En je krijg hierbij meerdere staff-accounts.

Hoe werkt Oberlo in Nederland?
Oberlo werkt niet anders in Nederland dan andere landen. Het enige is dat je webshop wel moet voldoen aan Nederlandse wetgeving. Dit houdt in dat je een Kvk-inschrijving moet hebben en belasting moet betalen over de producten die verkoopt in Nederland. In het artikel dropshipping webshop beginnen hebben we beschreven wat je nog meer nodig hebt om te kunnen starten.

Probeer Oberlo nu de eerste twee weken gratis! 

Ps. heb je nog geen creditkaart voor jouw dropshipping business? Lees dan hier ons artikel waar we alles uitleggen over de verschillende mogelijkheden wat betreft creditkaarten.

Over Funnelschool.nl

Funnelschool.nl is in 2018 opricht door Wester Gijsman en Liam Pleijers als een SEO side-project van hun marketing bureau Strs.mn. Zij hadden behoefte aan meer informatie over alles wat te maken had met funnels, maar deze bleek er in Nederland niet echt te zijn. Om dit gat te vullen zijn zij informatie gaan delen middels Funnelschool.nl in de hoop dat mede funnelhackers en online ondernemers daar iets aan hebben. Om dit project rendabel te houden en meer informatie te kunnen delen krijgen wij voor een aantal links op deze website commissie als je via die link iets afneemt. Dus als je een artikel hebt gelezen en je hebt er iets aangehad, zouden wij het tof vinden als je onze link gebruikt. Mochten er verder vragen zijn over funnels, clickfunnels, online marketing of Facebook advertenties kun je die altijd stellen via het contactformulier of stuur mij direct via Facebook Messenger een berichtje.

Liam Pleijers

Liam Pleijers – Mede-oprichter Funnelschool.nl en auteur van het artikel