Een dropshipping webshop beginnen

Om een dropshipping webshop te beginnen heb je het volgende nodig:

 1. Shopify account voor je webshop (klik hier voor een gratis proefperiode)
 2. Aliexpress account
 3. Oberlo of Dropified Account
 4. Betaalmogelijkheid
 5. Manier om bezoekers te trekken

Shopify Account

Shopify is een webshop platform dat het gemakkelijk maakt om binnen 24 uur een (dropshipping) webshop te maken. Het is een soort WordPress maar dan voor webshops. Het meeste is hierbij al voor je geregeld. Producten zijn gemakkelijk op je website te zetten, er is een werkende winkelwagen en een checkout. Alles kan gemakkelijk beheerd worden zonder kennis van coderen of technisch inzicht. Er is geen gemakkelijkere manier om een webshop te beginnen en te beheren. Klik hier om je webshop te openen (via ons de eerste 14 dagen gratis!).

Om Shopify te betalen heb je een CreditCard nodig. Wij raden aan een American Express (AMEX) kaart te nemen. Deze geeft de meeste voordelen en beloningen bij het maken van uitgaven. Zo krijg je bijvoorbeeld Flying Blue Miles waarmee je gratis vliegtickets, hotels, dagjes weg en nog veel meer kan krijgen. Ook is het mogelijk bijvoorbeeld je advertentie kosten hiermee te betalen. Aangezien je als succesvolle dropshipper waarschijnlijk erg veel advertentie kosten maakt kan je hiermee volledig gratis vakanties inboeken.

Aliexpress account

De snelste en makkelijkste manier om een dropship webshop te beginnen is door producten van Aliexpress te verkopen. Aliexpress geeft je een oneindige hoeveelheid producten waaruit je kan kiezen. Hierdoor heeft het altijd wel de producten die je zoekt.

Aliexpress is ook nog eens extreem goedkoop. De meeste producten komen uit China waardoor de prijs erg laag is. Daarnaast subsidieert de Chinese overheid verzendingen vanuit China naar de Westerse landen zodat lokale leveranciers kunnen concureren met die in het rijkere Westen. Dit maakt de verzendingen ook nog eens erg goedkoop. Dit zorgt ervoor dat er veel producten zijn van onder de €5 (inclusief verzending) die je voor meer dan €25 kan verkopen.

Dit maakt Aliexpress een mooie bron voor je producten en leveranciers.

Dropified account (of Oberlo account)

Dropified

De makkelijkste manier om snel een dropshipping business te starten is met Dropified en Aliexpress. Dropified maakt het namelijk mogelijk om alle producten die je op Aliexpress kan vinden te koppelen aan je webshop. Als je de Chrome plugin van Dropified hebt geinstalleerd kan je naar Aliexpress gaan en zoeken naar relevante producten. Eenmaal gevonden kan je op een Dropified knop drukken waarna ze automatisch in je Dropified Account terecht komen. Hier kan je de prijs, titel, foto’s en beschrijving aanpassen en ze vervolgens aan je webshop koppelen.

Dropshipping webshop beginnen dropified_1

Als je bestellingen hebt ontvangen kan je met behulp van Dropified in 1 keer al deze bestellingen bestellen. Vervolgens hoef je niks meer te doen. De producten worden vanzelf verwerkt en verzonden naar je klanten. Als je de juiste leveranciers kiest op Aliexpress kunnen producten binnen dagen geleverd worden.

Oberlo

Oberlo werkt vergelijkbaar als Dropified. We hebben hierover een apart artikel geschreven. Beide plugins komen overeen. De verschillen liggen in de manier van werken en de prijs. We gebruikte zelf altijd Dropified omdat we die net handiger vonden werken.

Betaalmogelijkheid (Payment Service Provider; PSP)

Om betalingen te accepteren heb je een Payment Service Provider (PSP) nodig, ook wel een betaalprovider nodig. Voor een internationale webshop raden we aan zowel een Credit Card betaal optie te hebben en een PayPal betaal optie. Credit Card betalingen kan je accepteren met de eigen PSP van Shopify “Shopify Payments“. PayPal betalingen accepteer je door een zakelijk account te openen via Paypal.com. Als je ook binnen Nederland wilt verkopen dan is het aan te raden iDeal te koppelen via Mollie.com. Kijk hier voor meer info over het koppelen van Mollie en Shopify.

Creditcard voor jouw dropshipping business

Voor veel van de software die je gebruikt als dropshipper heb je een creditcard nodig. Dit komt met name omdat creditcard in Amerika veel meer gebruikt worden. Je kunt verschillende soorten creditcards gebruiken, maar er zijn een aantal die gunstiger zijn voor dropshippers. We hebben hier een apart artikel voor geschreven om dit allemaal uit te leggen. Lees dus hier alles over creditcards voor dropshippers.

Bezoekers naar je webshop

Je kan een dropshipping webshop beginnen binnen een dag. Vervolgens is het alleen belangrijk om bezoekers te krijgen op deze webshop. Dit kan op verschillende manieren.

Organisch kan dit via:

 • Google (SEO)
 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube Video’s
 • anders

Betaald kan dit via:

 • Google (Adwords)
 • Adverteren op Facebook & Instagram
 • Adverteren op Youtube
 • Betalen van Influencers
 • Anders

Hoe je elk van deze manieren gebruikt om bezoekers te krijgen vergt teveel tijd om hier nu uit te leggen. We hopen snel bij elke manier een linkje toe te voegen met uitleg zodat we je verder kunnen helpen. Voor nu raden we je vooral aan je verder te verdiepen in adverteren op Facebook & Instagram. Hierbij kan je erg gericht adverteren op mensen binnen een land of stad die relevante onderwerpen aan je producten leuk vinden.

Voorbeeld: Met Facebook advertising kan je vrouwen kiezen tussen de 20 en 28 jaar in de United States die van zwemmen houden, lid zijn van de “I love unicorns” Facebook groep, en ook nog veel geld uitgeven op het internet. Vervolgens laat je ze het volgende product zien:

Dropshipping Webshop Beginnen voorbeeld2

Extra Dropshipping Webshop Tip

Doordat er veel dropshipping webshops zijn is er veel concurentie en heb je het meeste succes als je het meeste haalt uit elke bezoeker. Om hiervoor te zorgen raden we je aan om met sales funnels te werken.

Als je zojuist pas begint met je dropshipping webshop en nog weinig online marketing ervaring hebt is dit misschien nog te ingewikkeld. Maar we raden je aan je verder te verdiepen in het gebruik van funnels en de software van Clickfunnels. Deze software maakt het mogelijk om meer van je bezoekers om te zetten naar klanten en dat deze klanten meer uitgeven per verkoop.

Als je hierin geintresseerd bent raad ik je aan hier de gratis Clickfunnels proefperiode van 14 dagen te starten zodat je kan ontdekken hoe dit werkt (let wel op: je proefperiode gaat automatisch over naar een betaald plan, maar als je ergens voor de 14 dagen proefperiode stopt dan betaal je niks.)

Met een proefaccount van Clickfunnels kan je ook onze gratis funnels gebruiken, waaronder onze gratis dropship funnel waarmee wij meer dan €25.000 omzet hebben verdient.

Clickfunnels 14 dagen gratis

Meer weten over Dropshipping?

Over Funnelschool.nl

Funnelschool.nl is in 2018 opricht door Wester Gijsman en Liam Pleijers als een SEO side-project van hun marketing bureau Strs.mn. Zij hadden behoefte aan meer informatie over alles wat te maken had met funnels, maar deze bleek er in Nederland niet echt te zijn. Om dit gat te vullen zijn zij informatie gaan delen middels Funnelschool.nl in de hoop dat mede funnelhackers en online ondernemers daar iets aan hebben. Om dit project rendabel te houden en meer informatie te kunnen delen krijgen wij voor een aantal links op deze website commissie als je via die link iets afneemt. Dus als je een artikel hebt gelezen en je hebt er iets aangehad, zouden wij het tof vinden als je onze link gebruikt. Mochten er verder vragen zijn over funnels, clickfunnels, online marketing of Facebook advertenties kun je die altijd stellen via het contactformulier of stuur mij direct via Facebook Messenger een berichtje.

Liam Pleijers

Liam Pleijers – Mede-oprichter Funnelschool.nl en auteur van het artikel