Dropshipping funnel | Lees hier waarom je die nodig hebt

Nu dropshipping inmiddels voor vele bekend is en de concurrentie op de Nederlandse markt ook erg toe neemt wordt het tijd om te kijken hoe je een dropshipping funnel succesvol kunt maken. In dit artikel ga ik je uitleggen wat een dropshipping funnel is en waarom dit zo belangrijk is voor dropshipping. Aan het einde van dit artikel geef ik je een kant en klare dropshipping funnel die je direct gratis kunt downloaden en gebruiken!

De meest gemaakte fout bij dropshipping

Bijna iedereen die aan dropshipping doet gebruikt Shopify als platform. Shopify is ook een van de meest geschikte platformen voor e-commerce. Het is erg makkelijk in gebruik en je kunt heel eenvoudig een webshop maken. Het probleem is alleen dat het echt is gemaakt voor webshops. Shopify maakt het niet makkelijk om een echte funnel te maken.

Wat is een funnel

In onze ogen is een funnel een trechter. Deze trechter kun je zelf inrichten. Het doel van zo een trechter is dat je bezoekers langzaam (of snel) warm maakt tot het uiteindelijk doen van een actie. Deze actie is bijna altijd een aankoop (vooral met dropshipping). Je wilt dus dat mensen zo snel mogelijk en efficient mogelijk converteren.

De meest simpele vorm van een funnel is het sturen van je verkeer naar een landingspagina waar er meer uitleg wordt gegeven over het product en dat ze daarna doorklikken naar de afreken pagina. Bij dropshipping zien we dat 90% van de mensen het verkeer “gewoon” naar een productpagina stuurt. Dit is een pagina die helemaal niet geschikt is om koud verkeer naar toe te sturen. Er is veel afleiding door het menu en de gehele website dat de bezoekers vaak niet door gaan tot een aankoop.

Clickfunnels om funnels te maken

Dit is waar Clickfunnels een oplossing kan bieden. Clickfunnels is een software pakket dat is gemaakt om goed converterende funnels mee te maken. Check hier onze post met uitleg over wat Clickfunnels is.  

Het grote voordeel hiervan is dat je gebruik kunt maken van upsells en downsells. Een upsell is een duurder product dat je bij het kopen van het product dat je aanbiedt verkoopt. Dus als iemand klikt op een knop van ja ik wilt dit product, dan worden zij naar een volgende pagina gestuurd waar er een eenmalige actie staat om er nog iets bij te kopen. Dit product wat je erbij aanbiedt is ten alle tijden heel relevant tot het originele product. Datzelfde geldt voor een downsell, alleen is een downsell vaak een goedkoper product dan het origineel.

Dit is iets wat niet mogelijk is binnen Shopify omdat je niks kunt veranderen aan het checkout process.  Met Clickfunnels kun je er dus voorzorgen dat je AOV extreem omhoog gaat.

Dropshipping funnel downloaden

Om het jou een stuk makkelijk te maken hebben we twee van onze hoogst converterende funnels geselecteerd die je GRATIS kunt downloaden in je Clickfunnels account. Als je nog geen Clickfunnels account hebt kun je voor 14 dagen een gratis account aanmaken als je op onze link klikt om een of beide funnels te downloaden. Je kunt dan binnen 14 dagen uitproberen of je meer omzet maakt via een funnel van Clickfunnels. Als dat niet het geval is kun je altijd nog stoppen voordat je hoeft te betalen.

Download hier onze hoogst converterende dropshipping funnel met Upsells en Downsells 

Download hier een dropshipping funnel voor Free + Shipping

Over Funnelschool.nl

Funnelschool.nl is in 2018 opricht door Wester Gijsman en Liam Pleijers als een SEO side-project van hun marketing bureau Strs.mn. Zij hadden behoefte aan meer informatie over alles wat te maken had met funnels, maar deze bleek er in Nederland niet echt te zijn. Om dit gat te vullen zijn zij informatie gaan delen middels Funnelschool.nl in de hoop dat mede funnelhackers en online ondernemers daar iets aan hebben. Om dit project rendabel te houden en meer informatie te kunnen delen krijgen wij voor een aantal links op deze website commissie als je via die link iets afneemt. Dus als je een artikel hebt gelezen en je hebt er iets aangehad, zouden wij het tof vinden als je onze link gebruikt. Mochten er verder vragen zijn over funnels, clickfunnels, online marketing of Facebook advertenties kun je die altijd stellen via het contactformulier of stuur mij direct via Facebook Messenger een berichtje.

Liam Pleijers

Liam Pleijers – Mede-oprichter Funnelschool.nl en auteur van het artikel