PayPal en Dropshipping

Paypal is een van de grotere PSP’s (payment service providers) die er zijn op dit moment. In dit artikel vertel ik je meer informatie over PayPal zelf en hoe je hier het beste gebruik kunt maken van PayPal voor Dropshipping.

De voordelen van PayPal voor Drosphipping

Een PayPal account aanmaken is erg eenvoudig. Je kunt makkelijk een zakelijke rekening koppelen (let wel op dat je maar één PayPal account kunt koppelen per zakelijke rekening).

Daarnaast is het voor de consument ook erg makkelijk om mee te betalen. Veel mensen kennen PayPal en hebben een Paypal account. Daardoor geeft het meer vertrouwen door PayPal aan te bieden op jouw website, en zullen klanten er sneller mee afrekenen.

Overigens geldt dit met name als je buiten Nederland actief bent. Daar is PayPal groter dan dat het in Nederland is. Echter is het ook een goed idee om deze optie bieden als je in Nederland actief bent. Met PayPal betalen gaat sneller dan dat het met iDeal gaat, en sommige mensen vinden dat prettiger.

Wat zijn de problemen met PayPal en Dropshipping?

PayPal is niet echt een fan van dropshippers. Dit heft een aantal redenen.

  1. Dropshipping brengt veel disputes met zich mee
    Zeker de Aliexpress dropshipping zorgt voor veel problemen. Klanten krijgen hun bestelling niet of krijgen hem veel te laat. De klant opent vervolgens een dispute en PayPal moet hem gaan afhandelen met de webshop in kwestie. Iets wat zij niet relaxed vinden.
  2. Verzend status wordt niet geupdate in PayPal
    Normaal gezien als je een bestelling doet met PayPal bij een webshop komt er verzendstatus automatisch ook in PayPal te staan. Bij Dropshipping is dit niet het geval. PayPal wil graag zeker zijn dat de bestelling wordt geleverd en als deze informatie niet wordt geupdate dan kunnen ze het verder gaan onderzoeken.
  3. Geen goede documentatie
    Bij het dropshippen is er slechtere documentatie over de bestellingen en over de verzendstatus. Dit hangt samen met de bovenstaande punten maar wordt door PayPal ook los beoordeeld. Als jij bij een disupte geen informatie kunt geven over de bestelstatus of de verzendstatud helpt dat niet bij het oplossen van het dispute.
  1. Geen bedrijfsadres op de website

Veel dropshippers zijn ook vaag over hun bedrijf en de gegevens daarvan. Dit is nog een signaal voor PayPal om strenger te worden.

Wat als PayPal deze signalen opvangt?

PayPal kan jouw geld vasthouden voor een periode van 180 dagen. Ze bevriezen dan jouw account totdat je bewijs kunt leveren dat volgens hun voldoende is om jouw account vrij te geven. PayPal kan dus vrij streng en vrij selectief zijn in het kiezen welke bedrijven ze willen hebben en welke niet.

Naast het vasthouden van jouw geld kan het ook zo zijn dat ze verbieden om nog een PayPal account te openen.

Wat kun je doen dan?

Natuurlijk wil je niet dat PayPal ineens je account gaat bevriezen of jouw bedrijf niet meer toelaat op PayPal.

Het beste wat je kunt doen is open zijn over hoe jij business voert. Zorg ervoor dat je alles goed documenteert, zeker de verzendgegevens. En dat je die kunt aanleveren indien dat nodig is. Zorg er ook voor dat je jouw bedrijfsgegevens op je website neerzet om meer vertrouwen uit te stralen.

Wil je meer lezen over dropshipping? Bekijk dan hier al onze andere artikelen.

Over Funnelschool.nl

Funnelschool.nl is in 2018 opricht door Wester Gijsman en Liam Pleijers als een SEO side-project van hun marketing bureau Strs.mn. Zij hadden behoefte aan meer informatie over alles wat te maken had met funnels, maar deze bleek er in Nederland niet echt te zijn. Om dit gat te vullen zijn zij informatie gaan delen middels Funnelschool.nl in de hoop dat mede funnelhackers en online ondernemers daar iets aan hebben. Om dit project rendabel te houden en meer informatie te kunnen delen krijgen wij voor een aantal links op deze website commissie als je via die link iets afneemt. Dus als je een artikel hebt gelezen en je hebt er iets aangehad, zouden wij het tof vinden als je onze link gebruikt. Mochten er verder vragen zijn over funnels, clickfunnels, online marketing of Facebook advertenties kun je die altijd stellen via het contactformulier of stuur mij direct via Facebook Messenger een berichtje.

Liam Pleijers

Liam Pleijers – Mede-oprichter Funnelschool.nl en auteur van het artikel