Welke creditkaarten kun je gebruiken voor Dropshipping?

In dit artikel leg ik je alles uit over creditkaarten voor dropshipping. Ik beantwoord de vraag of je een creditcard per se nodig hebt, en welke opties er dan zijn. Let op dit er zit een mooie bonus aan het einde van dit artikel, dus lees vooral tot het einde.

Heb je een creditcard nodig?!

Het maakt je leven als ondernemer een stuk makkelijker als je een creditcard hebt. Dat betekent niet dat je zonder creditcard niet kunt beginnen. Maar het is wel een stuk gemakkelijker. Zeker als online ondernemer is het handig omdat veel software of systemen niet uit Nederland komen. Als je bijvoorbeeld Shopify gebruikt kun je niet met iDeal het abonnement betalen. Daar heb je of PayPal voor nodig, of een creditcard.

Daarnaast betaal je de kosten die je maakt op je creditcard een maand later. Dit is gunstig voor de cashflow van jouw bedrijf.

Maar is het dan niet een risico dat je te veel kosten maakt?

Nee dat is niet. Veel mensen denken dat je eindeloos kosten kunt maken op een creditcard, maar dat is vaak niet het geval. Elke creditcard heeft een limiet aan kosten die je maandelijks kunt maken. In sommige vallen is dit limiet flexibel. Dat betekent dat als jij langzaam meer gaat uitgeven per maand, dat dit limiet hoger wordt.

Los van de “normale” creditcards heb je ook “prepaid” kaarten. Die worden wel erkent als creditkaarten maar daar moet je zelf geld opzetten van tevoren. Dut dat werkt eigenlijk gewoon als een normale rekening.

Verder ben je natuurlijk zelfverantwoordelijk om te controleren hoeveel kosten je kunt maken.

Wat zijn de voordelen van een creditcard?

Zoals ik eerder noemde is kan het een groot voordeel zijn dat jij je rekeningen later betaald en eerder je geld binnen krijgt. Dat noemen we een positieve cashflow. Als bedrijf is dat erg belangrijk. Dus een maand later je factureren betalen kan veel schelen.

Daarbij moet je dus af en toe een creditcard hebben bij sommige softwareapplicaties die je afneemt/nodig hebt.

Een ander groot voordeel kan zijn dat je flying points spaart als je geld uitgeeft met je creditcard. Per euro die je dan uitgeeft ontvang je 1-2 flyingpoints. Dit is alleen bij bepaalde creditcards, maar kan je zeker leuke extra’s bieden als je veel geld uitgeeft aan bijvoorbeeld Facebook Advertenties. Ik vertel je zo meteen met welke kaarten dit kan (incl. een leuke bonus).

Welke creditkaarten zijn er? En welke biedt de meeste voordelen?

Bijna elke bank heeft een optie om een creditkaart aan te vragen. Je kunt dit in principe dus gewoon doen bij jouw eigen bank. Let wel op dat je bij sommige banken een aantal maanden moet wachten na het openen van een zakelijke rekening. Bij ING moet je bijvoorbeeld 3 maanden wachten voordat je een creditkaart kunt aanvragen.  

Check wel goed de voorwaarden van jouw bank, er komen soms transactiekosten bij kijken.

Verder zijn er twee kaarten die erg populair zijn onder internetondernemers.

American Express

Met deze creditkaart kun je flying points sparen. Per euro die je uitgeeft krijg je een X-aantal flying points (afhankelijk van welke kaart). Dat betekent dus dat als jij veel geld uitgeeft, wat vaak het geval is met de Facebookadvertenties, dat je dan veel punten spaart. Deze punten kun je vervolgens uitgeven aan bijvoorbeeld vliegtickets of hotels. Op jaarbasis tikt dat zeker aan. Vooral als je dat geld toch al uitgeeft is het mooi om daar wat voor terug te krijgen. Met de kaart krijg je bijvoorbeeld ook priority boarding voor het vliegtuig, en kun je op sommige vliegvelden in exclusieve lounges chillen. De kaart zelf is wel wat duurder dan normale kaarten, maar als je genoeg uitgeeft op jaarbasis dan haal je dat er qua punten weer uit. Wij zelf gebruiken al jaren een kaart van American Express. En je kunt via ons 25.000 spaarpunten krijgen als je via onze link je aanmeldt voor een kaart. Dat betekent al gratis vliegen! Meld je aan via deze link en het eerste jaar is GRATIS + 25K aan punten.

American Express Dropshipping

N26

Een andere die veel gebruikt wordt is N26. Deze kaart is gratis aan te vragen, en je krijgt bij storting van 100,- euro een gratis creditkaart. Ja maar waarom is dit gratis dan? Nou dat dacht ik eerst ook, maar het bedrijf achter N26 hoopt dat er meer diensten worden afgenomen dan alleen deze kaart. Ze hebben namelijk ook betaalde rekeningen en bijvoorbeeld verzekeringen die ze aanbieden. Je betaalt overigens wel als je geld wilt opnemen als je dat meer dan 5x per maand wilt doen. In een andere valuta geld opnemen kost 1,7% van het opgenomen bedrag. En geweigerde automatische incasso kost 3 euro per keer.

Je moet bij deze kaart dus wel zelf geld opladen. Het is dus wezenlijk anders dan een normale creditkaart. Het voordeel van later betalen kan dus bijna niet omdat je alsnog zelf geld moet opladen. Het kan je wel in het begin helpen, en de kaart is gratis. Het is wat dat betreft meer de vraag waar je zit met jouw bedrijf. Wil je meer weten over N26 of een kaart een vragen? Dan kun je dat via onze link het beste doen.

N26 dropshipping

Disclaimer

Ik ben geen financieel adviseur of iets dergelijks. Je bent zelfverantwoordelijk voor de kaarten die je aanvraagt en hoe je er mee omgaat. Dit artikel is bedoeld om je te informeren over de opties, maar niet om jou op kosten te jagen. Maak zelf een verstandige keuze! Mocht je vragen hebben over onze ervaringen kun je die natuurlijk altijd stellen.

Over Funnelschool.nl

Funnelschool.nl is in 2018 opricht door Wester Gijsman en Liam Pleijers als een SEO side-project van hun marketing bureau Strs.mn. Zij hadden behoefte aan meer informatie over alles wat te maken had met funnels, maar deze bleek er in Nederland niet echt te zijn. Om dit gat te vullen zijn zij informatie gaan delen middels Funnelschool.nl in de hoop dat mede funnelhackers en online ondernemers daar iets aan hebben. Om dit project rendabel te houden en meer informatie te kunnen delen krijgen wij voor een aantal links op deze website commissie als je via die link iets afneemt. Dus als je een artikel hebt gelezen en je hebt er iets aangehad, zouden wij het tof vinden als je onze link gebruikt. Mochten er verder vragen zijn over funnels, clickfunnels, online marketing of Facebook advertenties kun je die altijd stellen via het contactformulier of stuur mij direct via Facebook Messenger een berichtje.

Liam Pleijers

Liam Pleijers – Mede-oprichter Funnelschool.nl en auteur van het artikel