Clickfunnels Review

In dit artikel geef ik een Clickfunnels review. Ik bespreek de voordelen van Clickfunnels, waarvoor je het gebruikt en waarom het beter is dan andere opties.

Wat is Clickfunnels

Clickfunnels is een software waarmee je landingspagina’s, websites en funnels maakt. Het onderscheidt zich van andere zoals WordPress, Shopify, Wix, etc. in dat het gericht is op conversie optimalisatie. Hierdoor wordt het veel gebruikt door marketeers of ondernemers die het maximale uit hun bezoekersaantallen willen halen.

Klik hier voor meer info over wat Clickfunnels is.

“Drag and Drop”

Je maakt met Clickfunnels je website en pagina’s doormiddel van het slepen van onderdelen. Deze onderdelen nemen vervolgens de standaard opmaak over die je hebt ingesteld maar zijn ook los aan te passen. Hierdoor is het veel gemakkelijker om een pagina te krijgen zoals je wilt dan bijvoorbeeld binnen WordPress.

Split Tests

Om te zorgen dat je website of pagina’s steeds beter worden wil je tests uitvoeren. Hiervoor wil je constant twee versies tegenover elkaar testen. Dit heet ook wel een Split Test. Binnen Clickfunnels kan je dit soort tests zeer gemakkelijk doen. Met een knop kan je een pagina dupliceren en aanpassen. Vervolgens zal Clickfunnels zelf je bezoekers verdelen over deze pagina’s. Hierbij kan je zelf aangeven hoe groot het percentage is dat je naar je test pagina wilt sturen.

Clickfunnels zal vervolgens aangeven welke pagina voor meer verkopen of aanmeldingen zorgt. Nadat er wat verkeer is geweest en weet welke beter is kan je de “winnaar” kiezen en zal de andere pagina verwijderd worden. Vervolgens kan je een nieuwe Split Test uitvoeren. Kortom, het is gemakkelijk gaandeweg een steeds beter converterende website te krijgen.

Omdat Clickfunnels gemaakt is om zoveel mogelijk uit je bezoekers te halen zijn test gemakkelijk te doen.

Clickfunnels Review Split Test

Responsive

Op de computer ziet een website er anders uit dan op een mobiel. Terwijl 70% van het webverkeer mobiel is worden websites altijd op een computer gemaakt. Vaak wordt er niet goed gekeken hoe iets er op mobiel uitziet.

Binnen Clickfunnels heb je een knop die direct laat zien hoe alles er op mobiel uitziet. Ook kan je elk element direct aanpassen zodat het er alleen op mobiel anders uitziet. Hierdoor kan je zorgen dat alles er exact uitziet zoals jij wilt. Soms zijn bijvoorbeeld bepaalde afbeeldingen of knoppen niet mooi op mobiel, maar wel op een computer. In dit geval wil je in beide gevallen iets anders laten zien.

Clickfunnels Review Responsiveness

Standaard Templates

Om het maken van nieuwe pagina’s gemakkelijk te maken heeft Clickfunnels een groot aantal templates. Deze templates zijn allemaal in de praktijk getest en zetten veel bezoekers om in klanten of aanmeldingen.

Bij het aanmaken van een nieuwe funnel of pagina kan je een van deze templates kiezen. Vervolgens hoef je nog alleen de tekst en afbeeldingen aan te passen. Hierdoor kan je zeer snel nieuwe pagina’s, websites en funnels lanceren.

Clickfunnels Review Templates

Conclusie

Clickfunnels is niet het goedkoopste platform om te gebruiken. Maar als je iets zoekt om gemakkelijk, goed converterende websites te maken dan raad ik je aan om je in ieder geval voor de gratis proefperiode aan te melden van 14 dagen. Daarna kost het standaard pakket 97$ per maand.

Klik hier voor een overzicht van alle pakketten.

START JE GRATIS 14 DAGEN PROEFPERIODE

Over Funnelschool.nl

Funnelschool.nl is in 2018 opricht door Wester Gijsman en Liam Pleijers als een SEO side-project van hun marketing bureau Strs.mn. Zij hadden behoefte aan meer informatie over alles wat te maken had met funnels, maar deze bleek er in Nederland niet echt te zijn. Om dit gat te vullen zijn zij informatie gaan delen middels Funnelschool.nl in de hoop dat mede funnelhackers en online ondernemers daar iets aan hebben. Om dit project rendabel te houden en meer informatie te kunnen delen krijgen wij voor een aantal links op deze website commissie als je via die link iets afneemt. Dus als je een artikel hebt gelezen en je hebt er iets aangehad, zouden wij het tof vinden als je onze link gebruikt. Mochten er verder vragen zijn over funnels, clickfunnels, online marketing of Facebook advertenties kun je die altijd stellen via het contactformulier of stuur mij direct via Facebook Messenger een berichtje.

Liam Pleijers

Liam Pleijers – Mede-oprichter Funnelschool.nl en auteur van het artikel