Clickfunnels Nederland

Clickfunnels wordt nog weinig in Nederland gebruikt. Het is van oorsprong een Amerikaans bedrijf en is daar zeer succesvol. Echter waait het langzaam ook over naar Nederland. Dat het nog weinig gebruikt wordt in Nederland is daarentegen geen slecht teken. Voornamelijk omdat dit betekent dat de concurentie het nog weinig gebruikt, waardoor jij een voordeel hebt.

Naar onze mening is Clickfunnels de nummer 1 funnel en landingspagina bouwer online. Hierdoor zien we ook langzaam een groeiende populairiteit in Nederland. Dit is vooral te merken in dat het steeds vaker op Nederlandse fora en in Nederlandse Facebook groepen wordt besproken of er zelfs apparte Facebook groepen voor worden opgericht. Neem dan ook deel aan een van deze groepen of fora als je interesse hebt om deel uit te maken van een Clickfunnels Nederland groep.

Werkt Clickfunnels ook in Nederland?

Clickfunnels richt zich vooral op de Amerikaanse markt. Hierdoor zijn de video’s en teksten die zij in hun marketing gebruiken soms iets te Amerikaans voor de “nuchtere Nederlander”. Echter blijft het gemak van de software hetzelfde en kan je de content op je eigen manier invullen. Je eigen funnels kunnen hierdoor dus gewoon in dezelfde stijl zijn als de rest van je website. Er is dus geen reden waarom Clickfunnels niet zou werken op het Nederlandse publiek, zolang je maar zorgt dat de stijl aansluit bij je doelgroep.

Zie hier hoe gemakkelijk je met Clickfunnels een funnel kan maken.

Clickfunnels integratie met iDeal

Clickfunnels heeft nog geen eigen integratie voor iDeal gemaakt. Het is sinds kort mogelijk om een iDeal integratie te hebben binnen jouw funnels. Dit kan via een software oplossing gemaakt door De ICT Ruyters. Lees ons volledige artikel over de Clickfunnels en iDeal integratie hier.

Je kunt Clickfunnels natuurlijk nog steeds als landingspagina en funnelbouwer gebruiken bij lead generatie. Hierdoor is het zeker niet onbruikbaar voor de Nederlandse markt. Daarnaast vergeten veel webshops dat lead generatie ook werkt in de eCommerce. Winacties waar men hun email achter laat werken bijvoorbeeld goed. Deze landingspagina en funnel automatisering maak je vervolgens weer gemakkelijk in Clickfunnels. Ondanks dat je binnen Clickfunnels een eigen mail systeem (Actionetics) kan je Clickfunnels ook gemakkelijk integreren met Mailchimp.

Internationale markt

Het gebruiken van funnels werkt overal om conversies en omzetten te optimaliseren. Hierdoor is het ook buiten Nederland en Amerika bruikbaar. Let er wel op dat veel Europese landen een eigen meest gebruikte betaalprovider hebben. Zoals Nederland iDeal heeft worden er in Scandinavische landen vooral de betaalprovider Klarna gebruikt. Zo hebben veel Europese landen een eigen betaalprovider welke niet altijd een integratie heeft met Clickfunnels. Naast dat je dit goed moet controleren zou Clickfunnels net zo effectief zijn in de Internationale Europese markt als in Amerika. Dezelfde psychologische principes waardoor funnels werken zullen overal toepasbaar zijn. Als je voornamelijk opzoek bent naar landingspagina en funnel software voor lead generatied dan is Clickfunnels zeker een van de betere opties.

Conclusie

Nederlanders zijn gewend met iDeal te betalen. Je moet er dus wel voor zorgen dat als je betalingen vanuit Nederland wilt accepteren dat je zorgt dat je iDeal op je funnels installeeerd. Het ontbreken hiervan heeft zeker een negatief effect op je conversies. Je kunt wel altijd gebruik maken van PayPal of Creditcard als het gaat om produten voor de internationale markt. Hierdoor is Clickfunnels geschikt voor zowel de Nederlanse als deinternationale markt. Ook is het nog steeds bruikbaar voor elke vorm van lead generatie waar geen betaling aan te pas komt.

Lees ook Clickfunnels Review of lees ons artikel over de Clickfunnels iDeal integratie

START JE GRATIS 14 DAGEN PROEFPERIODE