Hoe maak je een funnel met Clickfunnels?

Je kan gemakkelijk een funnel maken met Clickfunnels. Om je een extra beeld te geven hoe gemakkelijk dit is hebben we hieronder een korte uitleg.

1. Kies wat je doel is.

Ga naar menu > Click Funnels > Build Funnel

Hier kan je kiezen uit drie type funnels. Het verzamelen van emails, een product verkopen of een wibinar hosten. Elke keuze geeft je 1 simpele standaard funnel van waaruit je verder kan werken.

Ps. Als je de popup met de drie funnels wegklikt (kruisje rechtsboven) dan krijg je een overzicht met meer complexe funnels. Ieder met meerdere stappen, upsells of andere funnel onderdelen.

Clickfunnels Funnel Build Funnel

2. Kies voor elke stap in de funnel een template.

Nadat je een doel hebt gekozen voor je funnel kan je voor elke stap een template kiezen. Deze templates zijn gratis en vooropgezet. Dit betekent dat je enkel de tekst en afbeeldingen hoeft aan te passen. Echter is het wel verstandig heel je eigen branding er aan toe te voegen. Daarnaast kan je alles aanpassen aan de thema’s wat je wilt.

Als je de funnel wilt uitbreiden met een meerdere extra pagina’s dan klik je op “Add new step”.

Hieronder een kort voorbeeld hoe makkelijk het is een pagina in Clickfunnels aan te passen.

3. Vul je eigen content in

Nadat je een doel hebt gekozen voor je funnel kan je voor elke stap een template kiezen. Deze templates zijn gratis en vooropgezet. Dit betekent dat je enkel de tekst en afbeeldingen hoeft aan te passen. Echter is het wel verstandig heel je eigen design en branding toe te voegen. Daarnaast kan je alles aanpassen aan de thema’s wat je wilt.

Clickfunnels Funnelstap Aanpassen

4. Settings

Links boven staat het kopje “SETTINGS”. Hier doe je de algemene instellingen. Bijvoorbeeld:

  • Mailchimp integratie
  • SEO Meta Data
  • Achtergrond
  • Standaard Lettertypes (deze kan je ook los per kopje aanpassen)
  • Wat er gebeurd als iemand op een button klikt (ook dit kan je per button los instellen)
Clickfunnels Settings

4. Meer clickfunnels instellingen

Als je de content van je funnel stappen hebt aangepast ga je terug naar het overzicht. Dit doe je door linksboven op de exit pijl te klikken.

Vervolgens klik je op “SETTINGS”. Hier kan je vervolgens de naam van je funnel veranderen, een van je gekoppelde domeinen kiezen, je favicon instellen en je Google Analytics & Facebook Pixel instellen.

Clickfunnels Funnel Settings

5. Je funnel van Clickfunnels is klaar!

Gefeliciteerd! Als je bovenstaande stappen hebt gevolgt heb je de basis gelegd voor je eerste funnel. Wel moet je nog de mails instellen wat er gebeurd als iemand zijn email achter laat. Maar ook dit is binnen Clickfunnels vrij simpel.

Hopelijk heb je hierdoor een beetje een idee gekregen hoe makkelijk het is om binnen Clickfunnels een funnel en/of landingspagina te maken.

Nog geen Clickfunnels account? Klik dan hier.

START JE GRATIS 14 DAGEN PROEFPERIODE

Meer vragen over Clickfunnels?

Over Funnelschool.nl

Funnelschool.nl is in 2018 opricht door Wester Gijsman en Liam Pleijers als een SEO side-project van hun marketing bureau Strs.mn. Zij hadden behoefte aan meer informatie over alles wat te maken had met funnels, maar deze bleek er in Nederland niet echt te zijn. Om dit gat te vullen zijn zij informatie gaan delen middels Funnelschool.nl in de hoop dat mede funnelhackers en online ondernemers daar iets aan hebben. Om dit project rendabel te houden en meer informatie te kunnen delen krijgen wij voor een aantal links op deze website commissie als je via die link iets afneemt. Dus als je een artikel hebt gelezen en je hebt er iets aangehad, zouden wij het tof vinden als je onze link gebruikt. Mochten er verder vragen zijn over funnels, clickfunnels, online marketing of Facebook advertenties kun je die altijd stellen via het contactformulier of stuur mij direct via Facebook Messenger een berichtje.

Liam Pleijers

Liam Pleijers – Mede-oprichter Funnelschool.nl en auteur van het artikel