Dotcom Secrets Review

Als je interesse hebt in online marketing dan is Dotcom Secrets misschien wel een boek voor jou. Het boek gaat over hoe je gebruik maakt van funnels in je business en alle details die hierbij komen kijken. Van alle online marketing boeken die wij op de funnel school gelezen hebben is deze het meest compleet. Maar tegelijkertijd ook het meest compact. Russel Brunson, de auteur, legt je in een korte tijd de principes uit achter het runnen van een succesvolle (lees winstgevende) website.

Ontvang nu een gratis kopie van het boek.

Wie is Russel Brunson?

Russel Brunson is een zeer succesvolle internet entrepreneur. Hij heeft alles verkocht wat je maar kan bedenken en heeft 100+ bedrijven geholpen om hun funnels te optimaliseren. Naast de auteur van Dotcom Secrets heeft hij ook Expert Secrets geschreven (aanrader).

Naast succesvolle ondernemer en auteur organiseerd hij ook live events en heeft die de Software Clickfunnels ontwikkeld. Deze software maakt het voor iedereen gemakkelijk om funnels en landingpagina’s te maken die je helpen meer succesvol te zijn. Hier heeft hij een community omheen gebouwt waarin in totaal nu 204 miljonairs zitten die dankzij Clickfunnels meer dan 1 miljoen dollar hebben omgezet.

De inhoud van Dotcom Secrets

1. Ladders en waarden

Een belangrijk concept uit Dotcom Secrets is de “value ladder”. De value ladder houdt in dat het belangrijk is om meerdere producten of diensten aan te bieden van verschillende waardes. Jouw doel is om klanten binnen te krijgen op goedkope toegankelijke producten en ze vervolgens de ladder te laten beklimmen. Hierdoor gaan ze steeds duurdere producten of diensten afnemen. Een klant is minder waarschijnlijk direct je duurste product af te nemen. Hierdoor moet je volgens dit boek eerst met iets minder duurs laten zien dat je iets van waarde hebt te bieden. Vervolgens zijn klanten waarschijnlijker om een duurder product of dienst af te nemen (hoger op de “value ladder”). Je funnel zorgt er hierbij voor dat zoveel mogelijk klanten deze ladder afgaan.

dotcom secrets review valueladder

2. Communicatie

Dit onderdeel gaat over hoe je communiceerd met je publiek. Hierbij noemt hij de term “attractive character”. Dit is een persona dat een publiek aantrekt en wie men graag volgt. Er zijn 4 onderdelen die belangrijk zijn bij een attractive character.

 1. Een achtergrond verhaal
 2. Praten in vergelijkkenissen
 3. Delen van fouten
 4. Een gepolariseerd persoon zijn
DotCom-Secrets-Attractive-Character

Je krijgt elk onderdeel zorgvuldig uitgelegd. Hierdoor kan je tijdens het lezen van dit boek je eigen persona schetsen en bepalen hoe je de communicatie voert met je publiek.

Vervolgens gaat Russel in op twee van de meest effectieve methodes om een email lijst geintresseerd te houden.

Soap Opera Sequence

DotCom-Secrets Soap Opera Sequence

De Soap Opera Sequence zorgt ervoor dat men je emails graag opent en leest. Hierbij gaat hij dieper in op de achterliggende gedachte zodat je deze volledig naar eigen zinne kan inzetten.

Daily Seinfield Emails

Deze emails helpen om je relatie met je leads en klanten te onderhouden.

Dotcom Secrets Seinfeld Sequence

Het doel hierbij is om op een interessante manier zo vaak mogelijk te communiceren met je lezers. Als je dit niet vaak genoeg doet wordt je vergeten en zullen al je toekomstige marketings strategieen minder effectief zijn.

Belangrijk hierbij is dat je voor het grootste gedeelte je lezers vermaakt en slechts een klein onderdeel van de communicatie gebruikt voor marketing doeleinden. Dit heeft als gevolg dat al je open rates, click-through-rates en sales omhoog schieten.

3. Funnelogie

Dit onderdeel van Dotcom Secrets gaat over de wetenschap en fundamentals achter een succesvolle funnel.

Iets dat Russel Brunson aankaart is dat er in (bijna) elke markt concurenten zijn. Deze concurenten proberen voor langere tijd al funnels te maken. Zij hebben waarschijnlijk verschillende dingen al getest en geoptimaliseerd. In plaats van zelf het wiel proberen uit te vinden raad Russel hierdoor aan dat je deze concurrenten en hun funnel zoekt. Waarna je deze kan kopieren met behulp van Clickfunnels. Dit concept noemt hij “Funnelhacking”. Zij hebben geld en moeite gestopt in het uitvinden van het wiel dat werkt in die markt, waarom zou jij die zelf opnieuw proberen uit te vinden? Vervolgens kan hem zelf verder optimaliseren.

Om dit te doen worden in het boek 5 elementen van elke funnel besproken. Deze elementen kan je vervolgens stuk voor stuk onderzoeken en zelf toepassen.

Hierna worden de 7 fases van elke funnel besproken.

DotCom Secrets 7 fases van een funnel (1)

Een belangrijk concept is het gebruiken van een pre-frame. Dit is belangrijk om te zorgen dat de stappen in je funnel het maximale gewenste effect hebben op je bezoekers. Een pre-frame is de mind-state van een bezoeker voordat die iets ziet. Je wilt dat je bezoekers in de juiste staat zijn die aansluit bij wat ze tegenkomen. Komen bezoekers uit een advertentie die er interessant en vermakelijk uitziet op een landingspagina die vrij agressief adverteerd dan sla je de plank mist. Dit concept wordt in Dotcom Secrets uitvoerig besproken.

Vervolgens gaat het over de 23 funnel bouwstenen die gebruikt kunnen worden om verschillende funnels te maken. Hierin wordt uitgelegd wanneer je welke bouwstenen gebruikt. Ook heeft hij een gratis digitaal “funnel kookboek“. Hierin staan alle 23 bouwstenen uitgelegd en hoe je deze gebruikt voor de verschillende funnels. Dit gratis digitale kookboek (funnel cookbook) is maar liefst 304 pagina’s en staat legt en te downloaden via DEZE LINK (klik hier). Met dit eBook hoef je enkel zelf een funnel uit te kiezen waarmee je aan de slag wilt. Verder hoef je alleen de stappen te volgen die erbij horen.

In dit onderdeel wordt de psychologie achter de funnels besproken. Je krijgt uitleg over de beste funnels waar Russel Brunson zelf ooit mee heeft gewerkt. Ook kan je gebruik maken van de templates die je hier kant en klaar krijgt aangeraakt. Deze kan je overnemen en de content aanpassen zodat het aansluit bij je eigen business.

Een onderdeel dat hier uitgebreidt besproken wordt is een One-Time-Upsell (OTO). Dit is een “unieke” aanbieding die gedaan wordt nadat iemand iets heeft gekocht (een upsell). Volgens het boek is dit waar een groot deel van je winst kan worden behaald. Bij het verkopen van een boek van ongeveer 15$ biedt je bijvoorbeeld een uitgebreide digitale training aan van 40$ (die normaal 100$ is bijvoorbeeld). Als 25% deze aanbieding aanneemt verdien je 10$ extra per klant. Dit kan een verliesmakende marketing campagne plotseling omzetten naar een winstgevende campagne.

Vervolgens worden er 7 funnels besproken:

 1. Two Step – Free plus shipping Funnel.
 2. Self Liquidating Offer Funnel
 3. Continuity Funnel
 4. The Perfect Webinar Funnel
 5. Invisible Funnel Webinar
 6. Product Launch Funnel
 7. High Ticket, Three Step application Funnel

Alle voorbeelden en funnels komen uit Russels eigen ervaring. Sommige gebruikt hij zelfs om dit boek mee te verkopen.

5. Clickfunnels

In dit onderdeel gaat Russel verder in op zijn eigen software Clickfunnels. Hij bespreekt hier waarvoor je dit gebruikt. Hoe je dit gebruikt en wat je er allemaal mee kan. Deze software is gemaakt zodat iedereen, zonder technische vaardigheden, alle concepten en strategieen uit Dotcom Secrets (en uit Expert Secrets) kan inzetten. Het helpt je dus om al je funnels en landingspagina’s te bouwen.

Als je hierin geintresseerd bent zou je ook onze review van Clickfunnels kunnen lezen. Ook hebben wij een aantal gratis funnels gemaakt in Clickfunnels die je kan downloaden en kan toepassen in je eigen business. Deze zijn hier te downloaden. Klik hier voor meer informatie over de Clickfunnels kosten.

Conclusie

Dotcom Secrets is gemakkelijk geschreven en vol met relevante informatie. Het laat je op een meer technische manier kijken naar verkoop processen en funnels en geeft je handvaten om je eigen business te verbeteren. Als je iets online verkoopt of van plan bent te verkopen is dit boek een aanrader.

Ontvang Gratis Een Kopie van Dotcom Secrets (betaal alleen de verzendkosten)

Expert Secrets

Expert Secrets is het tweede boek van Russel Brunson. Dit boek gaat over hoe je de kennis die je hebt als “expert” gebruikt om toe te passen in je business. Hierbij focused dit boek zich vooral op hoe je een community bouwt en zorgt voor loyale klanten. Voor meer informatie over dit boek kan je hier onze review lezen van Expert Secrets.

Over Funnelschool.nl

Funnelschool.nl is in 2018 opricht door Wester Gijsman en Liam Pleijers als een SEO side-project van hun marketing bureau Strs.mn. Zij hadden behoefte aan meer informatie over alles wat te maken had met funnels, maar deze bleek er in Nederland niet echt te zijn. Om dit gat te vullen zijn zij informatie gaan delen middels Funnelschool.nl in de hoop dat mede funnelhackers en online ondernemers daar iets aan hebben. Om dit project rendabel te houden en meer informatie te kunnen delen krijgen wij voor een aantal links op deze website commissie als je via die link iets afneemt. Dus als je een artikel hebt gelezen en je hebt er iets aangehad, zouden wij het tof vinden als je onze link gebruikt. Mochten er verder vragen zijn over funnels, clickfunnels, online marketing of Facebook advertenties kun je die altijd stellen via het contactformulier of stuur mij direct via Facebook Messenger een berichtje.

Liam Pleijers

Liam Pleijers – Mede-oprichter Funnelschool.nl en auteur van het artikel