Wat is een niche?

Een niche is een specifieke afgebakende subgroep. De term wordt voornamelijk gebruikt als term in de marketing. Hierbij bedoelt men de doelgroep waar een bepaald concept of bedrijf zich op richt. Bijvoorbeeld apparatuur voor deepzee duikers (subgroep van duikers), kleding voor Hindi Pop dansers, of een webwinkel met alleen eenhoorn spullen.

Waarom is een niche belangrijk?

Een niche is belangrijk omdat je content moet aansluiten bij je lezers. Als je schrijft alsof het voor iedereen bedoelt is zal niemand zich echt verbonden voelen aan je content. Hierdoor zal het op niemand een echt effect hebben. Daarom moet je een niche hebben. Je kan dan in de taal schrijven die gebruikelijk is, de woorden gebruiken waar de niche mee bekent is en foto’s gebruiken die aansluiten bij je doelgroep. Met andere woorden, zorgen dat de content op je website en landingspagina’s aansluiten. Dit heeft als gevolg dat bezoekers aansluiting voelen bij wat je doet en schrijft en beter converteren. Ze zullen dan veel sneller doen wat je vraagt, kopen wat je aanbiedt of hun email achter laten als lead.

Niche voorbeelden

• Eenhoorn
  • Indoor Cycling
  • Kinderen die basketbal spelen
  • Tiny House eigenaren
  • Soorten gelovigen (Streng Christenen, Moslims, etc.)
  • Kaart truc Goochelaars
  • Hypnotiseur