Wat is een niche?

Een niche is een specifieke afgebakende subgroep. De term wordt voornamelijk gebruikt als term in de marketing. Hierbij bedoelt men de doelgroep waar een bepaald concept of bedrijf zich op richt. Bijvoorbeeld apparatuur voor deepzee duikers (subgroep van duikers), kleding voor Hindi Pop dansers, of een webwinkel met alleen eenhoorn spullen.

Waarom is een niche belangrijk?

Een niche is belangrijk omdat je content moet aansluiten bij je lezers. Als je schrijft alsof het voor iedereen bedoelt is zal niemand zich echt verbonden voelen aan je content. Hierdoor zal het op niemand een echt effect hebben. Daarom moet je een niche hebben. Je kan dan in de taal schrijven die gebruikelijk is, de woorden gebruiken waar de niche mee bekent is en foto’s gebruiken die aansluiten bij je doelgroep. Met andere woorden, zorgen dat de content op je website en landingspagina’s aansluiten. Dit heeft als gevolg dat bezoekers aansluiting voelen bij wat je doet en schrijft en beter converteren. Ze zullen dan veel sneller doen wat je vraagt, kopen wat je aanbiedt of hun email achter laten als lead.

Niche voorbeelden

  • Eenhoorn
  • Indoor Cycling
  • Kinderen die basketbal spelen
  • Tiny House eigenaren
  • Soorten gelovigen (Streng Christenen, Moslims, etc.)
  • Kaart truc Goochelaars
  • Hypnotiseur
  • Freedivers

Over Funnelschool.nl

Funnelschool.nl is in 2018 opricht door Wester Gijsman en Liam Pleijers als een SEO side-project van hun marketing bureau Strs.mn. Zij hadden behoefte aan meer informatie over alles wat te maken had met funnels, maar deze bleek er in Nederland niet echt te zijn. Om dit gat te vullen zijn zij informatie gaan delen middels Funnelschool.nl in de hoop dat mede funnelhackers en online ondernemers daar iets aan hebben. Om dit project rendabel te houden en meer informatie te kunnen delen krijgen wij voor een aantal links op deze website commissie als je via die link iets afneemt. Dus als je een artikel hebt gelezen en je hebt er iets aangehad, zouden wij het tof vinden als je onze link gebruikt. Mochten er verder vragen zijn over funnels, clickfunnels, online marketing of Facebook advertenties kun je die altijd stellen via het contactformulier of stuur mij direct via Facebook Messenger een berichtje.

Liam Pleijers

Liam Pleijers – Mede-oprichter Funnelschool.nl en auteur van het artikel