Wat is een lead?

Een lead is een potentiele klant waarvan de contactgegevens in bezit zijn. Een lead moet nog worden benaderd om de verkoop rond te krijgen. Vaak komen deze binnen via een contactformulier, marketings inspanningen of worden deze overgekocht door derde partijen.

Wat is een lead waard?

Een lead is zoveel waard als de gemiddelde opbrengst per lead voor het bedrijf waar de lead binnenkomt. Dit houdt in dat als een bedrijf gemiddeld €500 per klant verdient en %60 van de leads wordt een klant, dan zou een lead maximaal €500 x 60% = €300 waard zijn.

Over Funnelschool.nl

Funnelschool.nl is in 2018 opricht door Wester Gijsman en Liam Pleijers als een SEO side-project van hun marketing bureau Strs.mn. Zij hadden behoefte aan meer informatie over alles wat te maken had met funnels, maar deze bleek er in Nederland niet echt te zijn. Om dit gat te vullen zijn zij informatie gaan delen middels Funnelschool.nl in de hoop dat mede funnelhackers en online ondernemers daar iets aan hebben. Om dit project rendabel te houden en meer informatie te kunnen delen krijgen wij voor een aantal links op deze website commissie als je via die link iets afneemt. Dus als je een artikel hebt gelezen en je hebt er iets aangehad, zouden wij het tof vinden als je onze link gebruikt. Mochten er verder vragen zijn over funnels, clickfunnels, online marketing of Facebook advertenties kun je die altijd stellen via het contactformulier of stuur mij direct via Facebook Messenger een berichtje.

Liam Pleijers

Liam Pleijers – Mede-oprichter Funnelschool.nl en auteur van het artikel