Wat is een landingspagina?

Een landingspagina is de eerste pagina waar iemand op terecht komt. Het doel van een landingspagina is om de bezoeker geintresseerd te maken of een bepaalde handeling te laten verrichten. Hierbij het het belangrijk dat de content op de pagina goed aansluit bij het doel van de bezoeker. Dit doel is weer afhankelijk van het type bezoeker en de reden dat hij op deze landingspagina is terecht gekomen.

Landingspagina tips

 1. Zorgt dat de content aansluit bij het bezoeker.
  • Maak dus per bron een andere landingspagina.
  • Bijvoorbeeld: Als je een dietiste bent dan wil je bezoekers die willen afvallen vertellen over het voeding en afvallen, hardlopers over de invloed van voeding op conditie en bodybuilders uitleg geven over welke voedingstoffen belangrijk zijn om spieren te laten groeien. Zorg dat de bezoeker het idee heeft dat de pagina waarop die land speciaal voor hem of haar gemaakt is.
 2. De landingspagina moet aansluiten bij het doel van de bezoeker
  • Een advertentie over je product moet leiden naar een productpagina of product informatie pagina. Niet naar de homepage met algemene informatie over het bedrijf.
  • Stel je zoekt op google naar “Product X kopen”. Dan wil je op een duidelijke product pagina komen waar je zo snel mogelijk kan kopen. Als je zoekt naar “hoe werkt product X” dan wil je op pagina komen met duidelijke informatie over hoe product X werkt. Vervolgens kan je uiteraard ook nog het product proberen te verkopen, maar dit was niet de originele reden voor de bezoeker.
 3. Niet te druk.
  • Zorg dat er niet teveel knoppen, widgets en popups zijn. Dit leidt af, het moet heel duidelijk zijn wat jij wilt dat een bezoeker gaat doen.

Een landingspagina maken

Afhankelijk van waarin je website is gemaakt kan je wel of niet gemakkelijk landingspagina’s maken. Wix heeft veel flexibiliteit, WordPress iets minder en Shopify van zichzelf vrij weinig. Er zijn apps of plugins die hier mee helpen, voor wordpress bijvoorbeel Beaver Builder of voor Shopify Pagefly. Echter werken wij het liefst met Clickfunnels om onze landingspagina’s (en funnels) te maken.

Over Funnelschool.nl

Funnelschool.nl is in 2018 opricht door Wester Gijsman en Liam Pleijers als een SEO side-project van hun marketing bureau Strs.mn. Zij hadden behoefte aan meer informatie over alles wat te maken had met funnels, maar deze bleek er in Nederland niet echt te zijn. Om dit gat te vullen zijn zij informatie gaan delen middels Funnelschool.nl in de hoop dat mede funnelhackers en online ondernemers daar iets aan hebben. Om dit project rendabel te houden en meer informatie te kunnen delen krijgen wij voor een aantal links op deze website commissie als je via die link iets afneemt. Dus als je een artikel hebt gelezen en je hebt er iets aangehad, zouden wij het tof vinden als je onze link gebruikt. Mochten er verder vragen zijn over funnels, clickfunnels, online marketing of Facebook advertenties kun je die altijd stellen via het contactformulier of stuur mij direct via Facebook Messenger een berichtje.

Liam Pleijers

Liam Pleijers – Mede-oprichter Funnelschool.nl en auteur van het artikel