Wat is A/B testen?

A/B testen is het varieren van een variabel en kijken naar het effect. Deze term wordt vooral in de online marketing gebruikt. Hier word bijvoorbeeld de reactie op twee verschillende advertenties met elkaar vergeleken. Maar dit kan ook met landingpagina’s, producten, aanbiedingen, etc.

Om een duidelijke conclusie te trekken is het belangrijk dat er maar variatie is in een ding. Anders kan je niet de conclusie trekken waardoor het gevonden resultaat wordt veroorzaak.

Nadat je een A/B test hebt uitgevoerd kan je de beste optie verder gebruiken of opnieuw A/B testen tegen een nieuwe versie. Op deze manier kan je doorgaan totdat alles is geoptimaliseerd en je het meeste haalt uit je bezoekers.

A/B testen van advertenties

Advertenties A/B testen is belangrijk en gelukkig ook makkelijk. Alle grootte advertentie kanalen (Facebook, Google Adwords, Google Adsense & Youtube) hebben ingebouwde software zodat het vergelijken van advertenties gemakkelijk is. Hierdoor kan je gemakkelijk verschillende teksten of afbeeldingen gebruiken en testen.

A/B testen van landingpagina’s

A/B testen van Landingpagina’s is iets wat men minder doet. De komt door het systeem waarbinnen veel besites zijn gebouwt. De meeste systemen hebben geen ingebouwt A/B test optie. Dit maakt het dan ook niet makkelijk. Ook dit is een reden waarom wij het gebruik van Clickfunnels aanraden. Hierbij is A/B testen extreem gemakkelijk. Je kiest een pagina die je wilt A/B testen en je maakt aanpassingen. Vervolgens A/B test Clickfunnels automatisch elke bezoeker van die pagina. Klik hier voor meer uitleg over Clickfunnels.

Over Funnelschool.nl

Funnelschool.nl is in 2018 opricht door Wester Gijsman en Liam Pleijers als een SEO side-project van hun marketing bureau Strs.mn. Zij hadden behoefte aan meer informatie over alles wat te maken had met funnels, maar deze bleek er in Nederland niet echt te zijn. Om dit gat te vullen zijn zij informatie gaan delen middels Funnelschool.nl in de hoop dat mede funnelhackers en online ondernemers daar iets aan hebben. Om dit project rendabel te houden en meer informatie te kunnen delen krijgen wij voor een aantal links op deze website commissie als je via die link iets afneemt. Dus als je een artikel hebt gelezen en je hebt er iets aangehad, zouden wij het tof vinden als je onze link gebruikt. Mochten er verder vragen zijn over funnels, clickfunnels, online marketing of Facebook advertenties kun je die altijd stellen via het contactformulier of stuur mij direct via Facebook Messenger een berichtje.

Liam Pleijers

Liam Pleijers – Mede-oprichter Funnelschool.nl en auteur van het artikel